preskoči na sadržaj

Tehnička škola Slavonski Brod

Login
EU projekti

 EU projekti mobilnosti

IPA projekti

Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu Tehničke škole?

TeachICT

Pedagoški kutak

Knjižnica

vijesti
UPISI 2013./2014.
Marija Kristić / datum: 30. 4. 2013. 11:53

Pred učenicima završnih razreda osnovnih škola  velika je odluka, "kamo nakon osnovne". Kako bismo im pomogli da se odluče i lakše snađu prilikom prijava i upisa u srednju školu, izdvojili smo korisne linkove i brošure.

http://www.upisi.hr

https://www.upisi.hr/docs/Publikacija-IdemoUSrednju.pdf


[OPŠIRNIJE]Kamo nakon osnovne?
Marija Kristić / datum: 7. 5. 2013. 07:57

U prilogu je brošura Kamo nakon osnovne škole.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Brošura o Tehničkoj školi Slavonski Brod
Marija Kristić / datum: 7. 5. 2013. 08:15

U prilogu je Brošura o Tehničkoj školi Slavonski Brod.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


Upisi 2013./2014.

 

 

Školska godina 2013. /2014.

Predviđeni broj upisanih učenika u 1. razred: 196

Bodovni prag: 44 bodova

 

Nastavni predmeti značajni za izbor zanimanja:

1. Hrvatski jezik

2. Strani jezici

3. Matematika

Napomena: dodatne predmete značajne za izbor zanimanja pogledajte u letku

 

Elektrotehnika

- elektrotehničar - 28 učenika

- tehničar za elektroniku - 28 učenika

Promet

- tehničar cestovnog prometa - 28 učenika

- tehničar za logistiku i špediciju - 28 učenika

Strojarstvo

- računalni tehničar u strojarstvu - 56 učenika

Graditeljstvo - arhitektonski tehničar - 28 učenika

 

 

Opis zanimanja:

Elektrotehničar - radi na poslovima proizvodnje održavanja , nadzora i kontrole različitih elektrotehničkih proizvoda, elektroopreme i elektromaterijala.

Tehničar za elektroniku - radi u industriji i zanatstvu. Obavlja složenija mjerenja i izrađuje elektroničke i elektromehaničke sklopove. Također radi na vođenju dokumentacije, kontroli iispitivanju materijala, proizvoda i uređaja.

Računalni tehničar u strojarstvu - radi s novim tehnikama , tehnologijama automatizacije konstruiranja, oblikovanja i vođenja procesa proizvodnje pomoću računala.

Arhitektonski tehničar- radi projektnu dokumentaciju, odnosno na otvorenim ili zatvorenim gradilištima zgrada. može se zaposliti i u tjelima državne uprave nadležne za poslove graditeljstva i prostornog planiranja.

Tehničar cestovnog prometa- prikuplja, analizira i prati podatke o prijevozu putnika i tereta, usklađuje vozne redove , razmješta i raspoređuje vozila i vozače , obavlja poslove u sklopu otpremničko -špedicijske djelatnosti (osiguranje putnika i tereta , priprema dokumentaciju za carinjenje),  organizira utovar, istovar i skladištenje robe u tranzitu , ustrojava i održava vozni park, organizira poslove u  prometnoj službi na autobusnom i kamionskom kolodvoru.

Teničar za logistiku i špediciju - obavlja poslove na domaćem i inozemnom tržištu špediterskih usluga. U ovom poslu, primjerice , proučava i istražuje tržište špediterskih usluga, izrađuje plan prijevoza robe, priprema i obrađuje uvozno izvozne dokumente.
 

Učenicima su na raspolaganju stručni nastavnici;  Centar za nove tehnologije;  knjižnica i čitaonica opremljene stručnom literaturom, lektirom, beletristikom i periodikom, te računalima s pristupom internetu; radio postaja Tehničke škole; informatičke učionice i specijalizirani praktikumi, projekti "samovrednovanja strukovnih škola" te brojne izvannastavne aktivnosti  i drugi sadržaji koji se provode tijekom godine.
preskoči na navigaciju